Martine Vangeel

Wie is Martine Vangeel?foto_Martine

Ik, Martine Vangeel, ben geboren in Balen op 13 januari 1955. Sinds mijn twee jaar woon ik in Mol, waar ik nu nog steeds woon, na een onderbreking van 14 jaar, dat ik in Halle (bij Brussel) woonde, wegens werkzaamheden.

Ik ben dus een geboren en getogen Kempenaar. Ik was 30 jaar gehuwd met Jef Van Baelen,ook afkomstig van Mol, ik heb drie kinderen: Ineke (°1984), Han (°1984) en Jelke (°1990). Van opleiding ben ik Licentiate Toegepaste Economische Wetenschappen, richting Accountancy.

Ik heb in de privé sector gewerkt als boekhoudster, ik heb in een loondienst gewerkt en in een dienst financiële verrichtingen.

Na de geboorte van onze mindervalide zoon, besloot ik om enkele jaren als zelfstandige marktkraamster door het leven te gaan, omdat voor deze handel er maar weinig geld nodig was om op te starten. Na de periode in Halle, sinds 1993 hebben mijn man en ik een makelaarskantoor in verzekeringen in Mol uit de grond gestampt, wat tot op vandaag nog altijd mijn hoofdinkomen vormt.

Dit werk in verzekeringen vroeg om een tegenpool en zo heb ik een 10-tal jaren avondschool gevolgd, voornamelijk in koken en bakken en in computertoepassingen: Word, Access, Excell. Dan heb ik enkele jaren kooklessen gegeven, maar ik vond daar geen voldoening meer in.

Op mijn vijftigste verjaardag is er een identiteitscrisis ontstaan in mijn leven en dit gewoon door “enkele mandala’s” onder leiding van Jef Van Genechten te tekenen.
Er werd me duidelijk dat ik tot op dat moment goed mijn best had gedaan om een goede vrouw, een goede dochter, een goede zus en een goede moeder te zijn, maar wie was ik?
Van mijn vijftigste tot nu, heb ik dan heel wat opleidingen, heel wat cursussen gevolgd en veel boeken gelezen.
1 van mijn voornaamste opleidingen is de 6-jarige opleiding in Keltisch Sjamanisme bij Chantal Hoyberghs te Scherpenheuvel.

Momenteel is alles nog niet zo heel duidelijk, maar 1 van de antwoorden op deze vraag is zeker en vast, de bouw van het zaaltje, dat nu ’t Rode Labyrint wordt genoemd en waarvoor ik sinds 15 maart 2013 een VZW heb opgericht.: waarvan ik voorzitster ben

In eerste instantie stel ik dit zaaltje ter beschikking aan diverse lesgevers en voor workshops. Zelf breng ik er ook mensen bijeen op leuke activiteiten en dan met de tijd zal ik zeker en vast ook wel zelf lessen of lezingen of workshops aanbieden, maar momenteel zet ik nog de krijtlijnen uit.